Wydział Nauk o Zdrowiu
SEMESTR I SEMESTR II

  • BHP
  • Umiejętności akademickie 
  • Genetyka
  • Biochemia
  • Podstawy żywienia człowieka 
  • Zdrowie publiczne i epidemiologia 
  • Wprowadzenie do psychologii / Podstawy komunikacji społecznej - fakultet do wyboru 
  • Polskie kuchnie regionalne / Kuchnie świata - fakulet do wyboru 

  • Język obcy
  • Fizjologia człowieka i patofizjologia
  • Chemia ogólna i żywności 
  • Anatomia człowieka 
  • Pierwsza pomoc przedlekarska 
  • Podstawy dietetyki 
  • Podstawy ogólnej technologii żywności 
  • Metody oceny stanu odżywienia
SEMESTR III SEMESTR IV

  • Kliniczny zarys chorób
  • Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności
  • Język obcy
  • Parazytologia / Alergologia / Mikrobiologia - fakulet do wyboru (2/3)
  • Żywienie osób dorosłych 
  • Żywienie sportowców 
  • Toksykologia żywności 
  • Charakterystyka diet i suplementy diety / Żywność funkcjonalna - fakulet do wyboru

  • Język obcy
  • Praktyka zawodowa I ( niekliniczna ) 
  • Farmakologia 
  • Diagnostyka laboratoryjna 
  • Żywienie kobiety ciężarnej i karmiącej 
  • Żywienie dzieci 
  • Żywienie w stanach chorobowych - plany żywienia 
  • Nutrigenomika 
SEMESTR V SEMESTR VI
  • Język obcy
  • Praktyka zawodowa II ( kliniczna ) 
  • Psychopatologia (I) / Psychosomatyka - fakulet do wyboru
  • Psychologia zdrowia 
  • Towaroznawstwo żywności z elementami technologii / Technologia przygotowania potraw - fakulet do wyboru
  • Poradnictwo dietetyczne / Zasady układania jadłospisów i planowania diet - fakulet do wyboru
  • Metodyka przygotowania projektu 
  • Pracownia dietetyczna w praktyce 
  • Warsztat pracy dietetyka: Nowoczesne rozwiązania technologiaczne i perspektywy zawodowe
  • Technologia preparatów dietetycznych / Żywność nowej generacji / Wartość odżywcza żywności - fakulet do wyboru (2/3)
  • Dietetyka - repetytorium 
  • Przedsiębiorczość / Zarządzanie projektami - fakulet do wyboru
  • Bioetyka i etyka zawodowa dietetyki 
  • Projekt społeczny 
SEMESTR I SEMESTR II

  • BHP
  • Umiejętności akademickie 
  • Genetyka
  • Biochemia
  • Podstawy żywienia człowieka 
  • Zdrowie publiczne i epidemiologia 
  • Wprowadzenie do psychologii / Podstawy komunikacji społecznej - fakultet do wyboru 
  • Polskie kuchnie regionalne / Kuchnie świata - fakulet do wyboru 

  • Język obcy
  • Fizjologia człowieka i patofizjologia
  • Chemia ogólna i żywności 
  • Anatomia człowieka 
  • Pierwsza pomoc przedlekarska 
  • Podstawy dietetyki 
  • Podstawy ogólnej technologii żywności 
  • Metody oceny stanu odżywienia 
  • Zajęcia sportowo - rekreacyjne (I)
SEMESTR III SEMESTR IV

  • Kliniczny zarys chorób
  • Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności
  • Język obcy
  • Zajęcia sportowo - rekreacyjne (II)
  • Parazytologia / Alergologia / Mikrobiologia - fakulet do wyboru (2/3)
  • Żywienie osób dorosłych 
  • Żywienie sportowców 
  • Toksykologia żywności 
  • Charakterystyka diet i suplementy diety / Żywność funkcjonalna - fakulet do wyboru

  • Język obcy
  • Praktyka zawodowa I ( niekliniczna ) 
  • Farmakologia 
  • Diagnostyka laboratoryjna 
  • Żywienie kobiety ciężarnej i karmiącej 
  • Żywienie dzieci 
  • Żywienie w stanach chorobowych - plany żywienia 
  • Nutrigenomika 
SEMESTR V SEMESTR VI
  • Język obcy
  • Praktyka zawodowa II ( kliniczna ) 
  • Psychopatologia / Psychosomatyka - fakulet do wyboru
  • Psychologia zdrowia 
  • Towaroznawstwo żywności z elementami technologii / Technologia przygotowania potraw - fakulet do wyboru
  • Poradnictwo dietetyczne / Zasady układania jadłospisów i planowania diet - fakulet do wyboru
  • Metodyka przygotowania projektu 
  • Pracownia dietetyczna w praktyce 
  • Warsztat pracy dietetyka: Nowoczesne rozwiązania technologiaczne i perspektywy zawodowe
  • Technologia preparatów dietetycznych / Żywność nowej generacji / Wartość odżywcza żywności - fakulet do wyboru (2/3)
  • Dietetyka - repetytorium 
  • Przedsiębiorczość / Zarządzanie projektami - fakulet do wyboru
  •  Bioetyka i etyka zawodowa dietetyki 
  • Projekt społeczny 
SEMESTR I SEMESTR II
  • Podstawy chemii
  • Anatomia
  • Fizjologia ogólna
  • Genetyka
  • Biochemia ogólna i żywności cz.1
  • Mikrobiologia ogólna i żywności
  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego cz. 1
  • Parazytologia
  • Pierwsza pomoc
  • Promocja zdrowia
  • Technologie przetwarzania informacji z wykorzystaniem platformy e- learningowej
  • Psychologia stresu i wypalenia zawodowego [OA] / Psychologia komunikacji [OA] - fakultet do wyboru
  • Podstawy socjologii [OU] / Komunikowanie międzykulturowe [OA] - fakultet do wyboru
  • Polskie kuchnie regionalne [OA] / Kuchnie świata [OA] - fakultet do wyboru
  • Enologia [OA] / Egzotyczne surowce spożywcze [OA] - fakultet do wyboru
  • Język obcy
  • Fizjologia układu pokarmowego
  • Biochemia ogólna i żywności cz. 2
  • Podstawy żywienia klinicznego człowieka
  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego cz. 2
  • Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności cz. 1
  • Chemia żywności cz. 1
  • Bioetyka i etyka zawodu dietetyka [OA]/Filozofia [OU]-fakul.
  • Prawo i ekonomika w ochronie zdrowia
  • Praktyka zawodowa
SEMESTR III SEMESTR IV
SEMESTR V SEMESTR VI
SEMESTR I SEMESTR II
SEMESTR III SEMESTR IV
SEMESTR V SEMESTR VI

Kontakt

Wydział Nauk o Zdrowiu

Uniwersytetu Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie


ul. Gustawa Herlinga-Grudzińskiego 1, 30-705 Kraków

Biuro Obsługi Studenta

ul. Gustawa Herlinga-Grudzińskiego 1, 30-705 Kraków
budynek A, pokój 012

mail.svgwnoz@uafm.edu.pl