Wydział Nauk o Zdrowiu

KARTY PRZEDMIOTÓW DLA NABORU 2024/2025 I stopień ST

SEMESTR I SEMESTR II
  • Podstawy chemii
  • Anatomia
  • Fizjologia ogólna
  • Genetyka
  • Biochemia ogólna i żywności cz.1
  • Mikrobiologia ogólna i żywności
  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego cz. 1
  • Parazytologia
  • Pierwsza pomoc
  • Promocja zdrowia
  • Technologie przetwarzania informacji z wykorzystaniem platformy e- learningowej
  • Psychologia stresu i wypalenia zawodowego [OA] / Psychologia komunikacji [OA] - fakultet do wyboru
  • Podstawy socjologii [OU] / Komunikowanie międzykulturowe [OA] - fakultet do wyboru
  • Polskie kuchnie regionalne [OA] / Kuchnie świata [OA] - fakultet do wyboru
  • Enologia [OA] / Egzotyczne surowce spożywcze [OA] - fakultet do wyboru
  • Język obcy
  • Fizjologia układu pokarmowego
  • Biochemia ogólna i żywności cz. 2
  • Podstawy żywienia klinicznego człowieka
  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego cz. 2
  • Higiena, toksykologia i bezpieczeństwo żywności cz. 1
  • Chemia żywności cz. 1
  • Bioetyka i etyka zawodu dietetyka [OA]/Filozofia [OU]-fakul.
  • Prawo i ekonomika w ochronie zdrowia
  • Praktyka zawodowa
SEMESTR III SEMESTR IV
SEMESTR V SEMESTR VI

KARTY PRZEDMIOTÓW DLA NABORU 2024/2025 I stopień NST

SEMESTR I SEMESTR II
SEMESTR III SEMESTR IV
SEMESTR V SEMESTR VI

Kontakt

Wydział Nauk o Zdrowiu

Uniwersytetu Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie


ul. Gustawa Herlinga-Grudzińskiego 1, 30-705 Kraków

Dziekanat 

ul. Gustawa Herlinga-Grudzińskiego 1, 30-705 Kraków
budynek C, pok. C 017

mail.svgwnoz@uafm.edu.pl